VERSLAG / BEZOEK AGT 2018

 

Vanuit diverse kanten van de wereld kwamen 600 personen samen in Turkije (Antalya) voor een bezoek aan de AGT-fabriek aldaar. Op Donderdag 19 januari verzamelden wij bij het Hotel Suneo Deluxe te Belek/Antalya. Het hotel was voornamelijk voor alle AGT-klanten gereserveerd. Hier In de kamers lag een doos van AGT met daarin ook welkomstbrief en wat enkele promotionele spullen voor alle klanten. Op de welkomstbrief stond keurig het programma van AGT gedrukt en uitgelegd. Het is een programma dat twee dagen heeft geduurd.

Vrijdag 19-01-2018

Op de vrijdagochtend tot 12.00 uur hadden we tijd voor ons zelf. Sportievelingen onder ons gingen lekker vroeg in de fitnessruimte oefeningen doen. Volgens schema en naar uitleg van AGT-heren waren er twee groepen vanaf 13.30 uur die een aparte een rondleiding zouden krijgen.
Wij hadden ons aangemeld voor de eerste groep en meteen de rondleiding te volgen. We werden in de ontvangsthal afgezet, uiteraard met andere klanten. Er stonden tafels met allerlei snacks voor ons klaar, we werden constant gevoed en kregen telkens drinken aangeboden. Dit betekende voor ons wat langer op de loopband lopen 🙂

Het was inmiddels 14:00 uur en gingen wij met 2 bussen richting de fabriek. Ook kregen we hier headsets aangeboden om de rondleiding te kunnen horen. Rond tour buiten waar hout en machines waren om het proces MDF van te maken hebben we gezien. Verbranden gaat volledig milieuvriendelijk (bio …) en kregen hun eigen energie hiermee. Dit zijn ook een van de weinigen in de omgeving. Na dit proces zijn we naar binnen gegaan en aan de hand werd het systeem helemaal nog eens duidelijk uitgelegd doormiddel van een grote digitale bord. Er staan 12 computers die alles goed in de gaten hielden, alles is geautomatiseerd en er werkten 6 mensen op deze afdeling.

AGT heeft nog met een paar andere producenten een machine staan die het MDF qua dikte en oneffenheden kan corrigeren.

Als het MDF-proces klaar is, wordt deze in grote afmetingen gedroogd in de vorm van een grote draaiende waaier. In de volgende hal werd het laminaat op een MDF geplakt, geprofileerd en voordat je het wist stonden we al bij de verpakkingsmachine. Dit proces van decor plakken op MDF werd helaas niet getoond. Tussendoor stonden de machines al stil en konden wij het proces zien hoe snel het ging en hoe de panelen in elkaar werden gezet Het eindproduct werd uiteindelijk op een pallet gezet en hiermee wordt het proces ook beëindigd. Gelijk de hal ernaast vindt de opslag plaats, waar talloze rijen van pallets staan.

Zaterdag 20-01-2018
Deze dag moesten we moesten we zittend naar belangrijke mensen luisteren over wat zij in verleden hebben gedaan en uiteraard de toekomst van diverse mensen in de board. Hier waren er veel van aanwezig, bijvoorbeeld een aandeelhouder en een ander aandeelhouder van een ander organisatie.

Tevens kregen klanten die over de hele woord een grote omzet draaien het woord. Bijna 99% van de mensen waren erg positief over de huidige samenwerking en zijn hoopvol overtuigd over de toekomst. Het AGT-strategie en doelstelling werd uitgebreid besproken, on werd dit op de film gezet. De omzet van 2017 is 20 miljoen euro en de doelstelling van AGT is om in 2018 26 miljoen euro te draaien.

Ook kwam er een professor langs om een speech te houden over de wereldeconomie. De speech was absoluut de moeite waard geweest om te luisteren. Deze man heeft alles kunnen analyseren over hoe een mens denkt, handelt, zowel rationeel als emotioneel. Veel voorbeelden over de economie van de jaren 50 tot op heden 2025. Hij werkt nou samen met de Turkse regering en had al een plan gemaakt voor de komende jaren over de wereldhandel. Verwachtingen voor de Turkse en Europese markt is dit jaar en volgend jaar erg gunstig. De Bouwmarkt in Turkije is extreem goed, winst daarentegen zal niet stijgen, vanwege de koers. Wij als Europeanen hoeven zich hierover geen zorgen over te maken.

Als laatste kreeg iedereen een oorkonde. Een oorkonde voor het buitenland en het binnenland.

Calitex B.V. werd geroepen om naar het podium te komen wegens 2e plaats Export beker in handen te nemen. Dit is natuurlijk iets om trots op te zijn, ons doelstelling voor volgend jaar is om de 1e plaats in te nemen!!

Zie foto’s en filmpjes over de Bezoek AGT 2018.

Calitex B.V. Wholesale in flooring

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.