Onderhoud

Beschadigingen voorkomen:

  • Plaats deur- of schoonloopmatten bij alle buitendeuren.
  • Maak gebruik van vilten doppen onder meubels, zeker bij meubels die vaak verschoven worden, zoals stoelen en bijzettafels. Maak de doppen regelmatig schoon en vervang tijdig.
  • Gebruik altijd onderschotels of onderzetters voor bloempotten.
  • Wanneer er wieltjes onder uw meubels zijn gemonteerd, stem deze dan af op uw vloer. Op een houten vloer gebruikt u bijvoorbeeld zachte wieltjes die het gewicht goed kunnen dragen. Wanneer het niet mogelijk is om de bestaande wieltjes te vervangen (bijvoorbeeld bij een piano of een antiek meubelstuk), kunt u meubelschotels onder de wieltjes plaatsen.
  • Zorg voor een goede klimaatbeheersing in huis. Een te hoge of te lage luchtvochtigheid kan van invloed zijn op uw laminaatvloer. Met behulp van een hygrometer kunt u de luchtvochtigheid in uw huis controleren. Door middel van een luchtbevochtiger of -ontvochtiger houdt u deze op peil. Denk er wel aan het filter tijdig te vervangen.

Uw vloer schoonhouden:

U kunt uw vloer in principe altijd vochtig afnemen. Let er hierbij wel op dat u zo weinig mogelijk water gebruikt. Gebruik een goede dweil die is bedoeld voor vloeren die weinig vocht verdragen, zoals een duodweil. Gebruik geen draadjesmop.

Let goed op bij het uitzoeken van een reinigingsmiddel. Gebruik nooit reinigingsmiddelen die een laagje achterlaten, zoals groene zeep of een allesreiniger. Veel producten die in de supermarkt of bij de drogist verkrijgbaar zijn en speciaal bedoeld zijn voor uw laminaatvloer, laten toch zo’n laagje achter. Hierdoor wordt uw vloer na verloop van tijd vlekkerig en er bestaat een kans dat de naden gaan opzwellen. Gebruik ook geen schuurmiddelen of agressieve schoonmaakmiddelen zoals bleekwater of azijn. 

Garantie

Alle vloeren uit de collectie van Calitex B.V. voldoen aan strikte productiestandaarden waardoor een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding gegarandeerd is. Op iedere vloer geldt een garantie. De duur hiervan staat aangegeven op de verpakking.

De garantie geldt uitsluitend voor huishoudelijke toepassing van de laminaatvloer. Bij zakelijk gebruik van de vloer is de garantieovereenkomst afhankelijk van het uiteindelijke gebruik. Binnen de gebruiksklasse van het laminaat is er garantie op:

  • Direct zichtbare productiefouten
  • Verborgen gebreken, dat wil zeggen productiefouten die zich pas na langere tijd manifesteren

Schade ten gevolge van zijn van onjuiste verwerking, verwerking van foutieve delen, oneigenlijk gebruik of verkeerd onderhoud vallen niet onder de garantie.